L’Avenir is de oudste fietsenfabrikant van België.

Dat is geen toeval. Omdat L’Avenir kwaliteit en service hoog in het vaandel draagt, blijft ons merk een vaste waarde in het fietslandschap.

Ons verleden staat borg voor de toekomst, want ook in de toekomst vormt het vertrouwen en de kennis van onze L’Avenir familie de basis van ons merk. L’Avenir heeft alle troeven in handen voor een mooie en zekere toekomst!

DE FIETS IS DE TOEKOMST, DAT WETEN WIJ AL MEER DAN EEN EEUW.

Frans Mariën

Het verhaal van L’Avenir begint in 1898, wanneer Frans Mariën een rijwielhandel opstart bij zijn herberg in Koningshooikt bij Lier, op het moment dat de fiets volop aan het doorbreken is in het straatbeeld. In 1912 breidt hij de zaak uit met een groothandel in fietsonderdelen en deponeert hij de profetische naam ‘L’Avenir’ als merknaam.

In 1929 krijgt L’Avenir de toelating voor de installatie van een groot werkhuis voor het vlakken en vernikkelen van metalen onderdelen, een essentiële uitbreiding om de handel van afgewerkte fietsframes op grotere schaal te waarborgen.

Hugo Mariën & Stefan Mariën

In 1968 start zoon Hugo Mariën met de rationalisatie van het productieproces en de verhuizing en centralisatie van alle productiefacetten op de nieuwe site aan de zuidrand van de stad. Daar is L’Avenir nu nog steeds gevestigd, onder leiding van de vierde generatie, Stefan Mariën. Met Stefan aan het roer is L’Avenir é é n van de oudste familiebedrijven van België.

De fiets is de toekomst, dat weten wij al meer dan een eeuw.
Van motorfietsen naar de ‘prescoot’, onze eerste e-bike.

VAN MOTORFIETSEN NAAR DE ‘PRESCOOT’, ONZE EERSTE E-BIKE.

Vanaf 1951 introduceert L’Avenir een gamma van een tiental modellen van motorettes. De bromfietsen worden erg populair voor woon-werk-verkeer, voor mensen die geen auto hebben.

In 1999 brengt L’Avenir de ‘Prescoot’ op de markt, de eerste elektrische fiets in de L’Avenir collectie. Daarmee is ons merk een pionier. Vanaf 2010 komt de verkoop van elektrische fietsen in een stroomversnelling en wordt de e-bike de sterkhouder van de hele sector, zoals de bromfiets dat was in de jaren vijftig.

TROUW AAN DE VAKHANDEL

Een constante in de geschiedenis van L’Avenir is de trouw aan de vakhandel. Dat is geen willekeurige keuze: L’Avenir gelooft dat een deskundig onderhouden fiets bijdraagt aan een prettige, veilige fietservaring. Daarom verkopen we onze producten alleen via de vakhandel.

WINKELPUNTENGESCHIEDENISCONTACT